Dirigent


Capella Nova: 
Sinds 15 jaar heb ik de muzikale leiding en dirigeer ik het koor Capella Nova van de Nieuwe Kerk; enthousiaste mensen tussen de 25 en 65 jaar, die graag allerlei muziekstijlen willen leren en zingen, alles ten dienste van de eredienst, zoals Engelstalige gospels en hymns, klassieke kerkmuziek, opwekkings- en praiseliederen en grotere koormuziekstukken.

In de afgelopen jaren hebben we het Weihnachtsoratorium 2 x uitgevoerd en is er en prachtige Mendelssohn-avond geweest en een Vivaldi-concert.

Momenteel gaan we op projectbasis verder met in ieder geval elke maand een Taizélied en andere liederen in de diensten in de Nieuwe kerk. 

Nieuw Veluws Vocaal:

Nadat  ik in juni 2015 met goed gevolg de applicatiecursus Koordirectie te Utrecht heb afgerond, heb ik in het voorjaar van 2016 het ensemble Nieuw Veluws Vocaal opgericht. 10 getrainde koorzangers voeren prachtige a capella koormuziek uit in concerten en kerkdiensten. De repetities zijn op de dinsdagavond in Harderwijk. 

 Cantiamo:

Met ingang van 2019 mag ik me dirigent noemen van Cantiamo, een fijn koor dat inspirerende muziek zingt zoals het schitterende Petit Messe Solemnelle. Volgend seizoen hopen we Brahm's Lieder in te studeren.  De repetities zijn op woensdagavond tussen 20-22.15 uur in de Fonteinkerk aan de Robert Kochstraat in Amersfoort.

I